Olen Tuukka Pursiainen, Personal Trainer ja liikunta-alan yrittäjä Helsingistä. Tällä hetkellä pyöritän omaa yritystäni, jonka kautta teen personal trainerin työtä, valmennan valmennusryhmiämme, rakennan ja valmennan verkkovalmennuksia sekä luotsaan uutta seikkailukilpailua City Survivorsia.

Nuoruudessani olen harrastanut jääkiekkoa, jalkapalloa ja salibandyä sekä näiden lajien kautta melkein kaikkea mahdollista oheisharjoitteluna. Aikuisena olen innostunut vielä juoksemisesta, kuntosaliharjoittelusta, hiihtämisestä ja pyöräilystä. Näiden lisäksi koetamme käydä kavereiden kanssa pelaamassa sulkapalloa, squashia, tennistä jne. aina kun vaan aikaa löytyy. Koen, että olen jollakin tavalla liikunta-alan moniosaaja. Sanonkin joskus, että en ole missään lajissa paras, mutta todella monessa lajissa ihan hyvä. Se on osoittautunut aika hauskaksi, koska hirveästi ei ole asioita, joita en voisi lähteä pelaamaan/harrastamaan. Jotain hyötyä on siis monipuolisesta liikunnallisesta lapsuudesta ollut.

Näistä monipuolisista lajitaidoista on kieltämättä ollut suuri apu nykyisessä työssäni liikunta-alalla. Asiakkaillani on moninaisia liikunnallisia taustoja ja koen, että minulla on kyky ja mahdollisuus ymmärtää heitä oman liikunnalisen taustani ansiosta. Liikunta tuo aina hyvää mieltä. Sanonkin, että liikunnan jälkeen on aina parempi mieli kuin ennen sitä. Nykyään liikuntamahdollisuuksien kirjo on niin laaja, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin. On turha arkailla uusia lajeja tai ympäristöjä. Rohkeasti vain mukaan. Kokeneemmat kyllä aina tukevat aloittelijoita.

personal training urheilu harrastus mitaharrastaa.fi

Parasta työssäni on ehdottomasti ne hetket, kun näen ihmisten nauttivan liikkumisesta. Sitä iloa ei voi rahassa mitata. Melkein kaikista onnellisin olen silloin, kun joku uskaltaa kokeilla jotain uutta/pelottavaa, ylittää itsensä tai tulee sanomaan, että kiitos sinun Tuukka, minä tykkään nykyään liikkua, vaikka olen inhonnut liikuntaa kouluajoista lähtien. Silloin koen, että olen onnistunut antamaan jollekin kipinän siitä valtavasta liikunnan liekistä, mikä minun sisälläni roihuaa.

personal training urheilu harrastus mitaharrastaa.fi

Jos peilaan tätä nyt työni kautta niin näen varsinkin personal trainer puolella yhä enemmän ja enemmän yrittäjiä. Se on tavallaan hyvä, että kilpailua ja tarjontaa syntyy ja asiakkailla on mahdollisuus valita juuri sellainen valmentaja tai traineri, joka itselleen parhaiten sopii. Näen kuitenkin myös paljon kokemattomuutta, stereotypioita ja pinnallista valmennusta. Loppujen lopuksi tässä on kyse ihmisen valmentamisesta, kohtaamisesta, kuuntelemisesta, ymmärtämisestä ja positiivisten kokemuksien tuottamisesta. Sen on moni missannut. Moni opiskelee sitä ja tätä ja ajattelee, että mitä enemmän minä pystyn valmentamaan tiedon kautta, sitä parempi olen. Mielestäni valmentamista pitäisikin lähestyä ehkä enemmän ihmisen, kuin faktan kautta. Jos et opi ikinä kohtaamaan ihmistä, tuntemaan ja pääsemään kiinni hänen todellisiin motivaation synnyttäjiin, niin et pääse käyttämään sitä tietoa, jonka olet hankkinut. Silloin valmentaminen jää helposti todella pinnalliseksi, kuten myös tulokset.

Tuntuu, että itsellä on jo niin paljon harrastuksia ja varsinkin näin vauva-arjessa olisi kivaa päästä kokeilemaan niitäkin useammin. Seinäkiipeily olisi kivaa pitkästä aikaa tai jokin akrobaattisempi kehonhallintatreeni tai Parkour voisi olla ihan hauska kokemus.

personal trainer urheilu harrastus mitaharrastaa.fi

Olen Monna Pursiainen, pienen tyttölapsen äiti ja ammatiltani Personal Trainer. Olen yksityisyrittäjä ja työskentelen mieheni Tuukan kanssa omassa yrityksessämme pääkaupunkiseudulla.

Harrastin lapsena tanssia, joka on edelleen rakas laji. Joskus parinkympin paremmalla puolella innostuin jumppaamisesta ja kuntosalilla käymisestä. Tykästyin siihen niin, että halusin opiskella liikunnasta itselleni ammatin. Kävin puolen vuoden tiiviin liikunnanohjauksen peruskurssin, sekä hieman myöhemmin opsikelin vielä personal traineriksi.

Mielekkään harrastuksen löytämisestä saa elämään ihan hirveän paljon iloa. Kannattaa tutustua eri lajeihin ja miettiä, mikä olisi juuri itselle sopiva. Mitään ei kannata aloittaa pakolla tai siksi, että muutkin tekevät niin. Se, että tykkää jostain harrastuksesta ihan älyttömän paljon, saa jatkamaan sitä.

Parasta työssäni on nähdä ihmisten onnistumisen tunteita. Sitä kun he ylittävät itsensä ja ovat aidosti ylpeitä itsestään. On ihana motivoida ihmisiä ja jakaa positiivista fiilistä tätä kautta. Haastavinta työssäni on ehkä se, että se on myös harrastukseni. Usein itse vaikkapa kuntosalilla treenatessa tulee mietittyä, että tämä ja tämä liike sopisi hyvin myös sille ja sille asiakkaalle tms. Vapaa-ajan ja työn erottaminen on välillä haastavaa.

Haluan ehdottomasti jatkaa liikunnan parissa niin pitkään kuin terveys antaa myöten, eli toivottavasti mummoksi asti! Tavotteena minulla on pitää kroppa hyvinvoivana, voimakkaana ja elastisena.

Uusien lajien suhteen haluaisin mennä kokeilemaan sellaista trampoliini-jumppaa! Se vaikuttaa hauskalta!