Olen Ville Lång. Alunperin Lahdesta kotoisin, mutta muutin Helsinkiin vuonna 2001 Mäkelärinteen urheilulukioon tullakseni paremmaksi urheilijaksi. Pelasin sulkapalloa ammattilaisena yli kymmenen vuotta.

Laji löytyi hieman vahingossa kymmenen vuoden ikäisenä. Aloin pelaamaan sulkapalloa tullakseni paremmaksi silloisessa päälajissani jalkapallossa. Myöhemmin lajista muodostuikin ammatti ja rupesin panostamaan siihen kaikkeni muutettuani Helsinkiin 17-vuotiaana.

Sulkapallohan on helppo ja kohtuullisen edullinen harrastus. Mutta enemmän siitä saa irti ja sitä hauskempaa se on, jos ottaa muutaman tunnin valmentajan kanssa ja perehtyy pelin saloihin. Sulkapallo on erittäin hyvä laji kunnon kohottamiseksi ja harrastajat hyötyvät lajista taistelussa monia fysiologisia sairauksia vastaan. Kuitenkin alkulämmittely on erityisen tärkeää hoitaa huolella, jotta vältytään turhilta tapaturmilta nopeissa käännöksissä ja hypyissä.

ville lång sulkapallo urheilu harrastus

Parasta minulle lajissa on sen monipuolisuus ja voittamisen tunne. Sulkapalloa jos haluaa pelata huipputasolla täytyy olla niin kestävä, nopea kuin räjähtävä fysiikka. Teknisesti on myös oltava taitava, sillä fysiikasta on mahdotonta saada kaikkea irti. Taktiikalla on myös tärkeä rooli pelissä. Haastavinta on varmasti treenata ja kehittää näitä ominaisuuksia yhtä aikaa. Tunnetustihan jos kehität nopeutta, usein kestävyys heikkenee samalla, joten treenin täytyy olla täydellisessä tasapainossa.

Pelaajana minulla ei ole enää suuria tavoitteita, mutta uskon säilyväni lajin parissa vielä pitkään. Haluaisin tällä hetkellä eniten valmentaa nuorempia tulevaisuuden lupauksia, joilla on paloa oikeasti päästä huipulle ja jotka ovat valmiita tekemään vaadittavan työn sinne pääsemiseksi. Varsinkin pelaajien fyysinen valmentautuminen on lähellä sydäntäni ja uskonkin että sillä saralla minulla olisi paljon annettavaa niin nykyisille huipuille kuin nuorillekin.

Tällä hetkellä minulla ei oikein ole haluja kokeilla uusia lajeja, mutta toki olisi kiva käydä joskus pelaamassa lätkää kavereiden kanssa ihan oikeat varusteet päällä ja kaukalossa. Nykyään tulee vain pelattua pipolätkää aina säiden salliessa.