Olen Santtu Manner, 38 vuotta sitten Hämeenlinnassa syntynyt entinen salibandyn huippupelaaja. Lopetin pelaajaurani keväällä 2012, jonka jälkeen työskentelin Salibandyseura Viikingeissä mm. valmennuspäällikön tehtävissä. 2016 helmikuussa päätin etsiä hieman uutta suuntaa elämälleni ja aloitin Laajasalon opistossa urheilutoimittajakoulutuksen.

Salibandyn löysin muistaakseni ollessani 12-vuotias. Tai sählyä pelasimme toki aikaisemmin jo koulumme liikuntasalissa, mutta tuolloin osallistuin lajin esittelytilaisuuteen, johon saivat mennä kaiken ikäiset ja kokoiset. Pian kotikaupungissani alettiin kehittämään junioritoimintaa, johon myös minä hakeuduin. Kehittymistä tapahtui aika nopeasti ja nousin 16-vuotiaana kaupunkini edustusjoukkueeseen joka silloin pelasi 1. divisioonassa. Nousimme 1998 Hämeenlinnan RuRun kanssa Salibandyliigaan, jossa pelasin vielä kaksi kautta ennen siirtymistä Helsinkiin ja Viikinkien riveihin. Viikingeissä pelasin koko loppu-urani lukuunottamatta kautta 2010- 2011 jolloin pelasin Ruotsin Superliigassa FC Helsingborgin riveissä.

santtu manner salibandy urheilu harrastuksia

Salibandyhän on äärimmäisen helppo laji aloittaa ja sen vuoksi se on varmasti myös niin suosittua. Nykyään aloitteleville junioreille ja  varttuneemmille harrastajille löytyy lähes joka kaupungista omaan taitotasoon sopiva joukkue, joka helpottaa kynnystä aloittamiselle. Salibandyssä ainakin minua viehättää sen nopeus sekä taitoelementit.

Uskon että tulen toimimaan lajin parissa edelleenkin. Tällä hetkellä toimin Salibandyliigan nettilähetyksissä asiantuntijana, joten kotimaista Salibandyliigaa tulee seurattua aktiivisesti. Tällä hetkellä minulla ei ole itse lajin harrastamisen suhteen tavoitteita. Mahdollisesti jotain ikämies -pelejä tulee vielä pelailtua, mutta muilta osin omat pelit on pelattu.

santtu manner salibandy urheilu harrastuksia

Minulla ei ole aikeita aloittaa tällä hetkellä uutta lajia/harrastusta. Kokeilin peli-urani jälkeen Frisbeegolfia, johon jäin sen verran raikkaasti koukkuun, että siihen käytän mieluusti kaiken käytössä olevan vapaa-aikani.