Olen Heikki Puhakainen, Helsingistä kotoisin oleva pianisti/muusikko. Musiikista muodostui rakas harrastus jo ala-asteella kun aloitin kolmannella luokalla musiikkiluokan. Lisäksi aloin opiskelemaan klassista pianonsoittoa musiikkiopistossa. Yläasteella perustimme kavereiden kanssa bändin ja innostuin pop-musiikin soittamisesta. Peruskoulun jälkeen hain Vaskivuoren musiikkilukioon, jonka aikana ymmärsin että haluan pianonsoitosta itselleni ammatin. Lukion jälkeen hain opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon ja aika pian aloin keikkailemaan eri kokoonpanojen kanssa. Sillä tiellä olen edelleen. 🙂

heikki puhakainen elämää muusikkona mitaharrastaa.fi

Aloitteleville musiikin harrastajille antaisin hyvän vinkin, että ota yksi asia haltuun kerralla. Ei tarvitse osata kaikkea samantien. Harjoittele, harjoittele, harjoittele. Kuuntele paljon musiikkia ja hahmota kappaleiden seasta asioita mitä instrumenttisi niissä tekee. Opettele soittamaan kappaleita jotka ovat lähellä sydäntäsi. Jos mahdollista, soita yhdessä muiden kanssa. Se on samalla erittäin kivaa ja myös hyvin opettavaista. Musiikin harrastaminen kehittää mm. luovuutta, päättelykykyä sekä heittäytymistä. Lisäksi musiikin parissa voi löytää ystävyyssuhteita sekä kokea muistiinpainuvia tapahtumia (leirit, harrastematkat yms.).

heikki puhakaiken elämää muusikkona mitaharrastaa.fi

Työssäni parasta on vaihtuvuus, jatkuvat uudet haasteet, työkaverit sekä uudet kokemukset. Samalla muusikon työn vaihtelevuus voi olla myös haastavaa. Varsinkin keikkailevan muusikon työmäärät vaihtelevat paljon ja on hyvä varautua tähän myös talouden suunnittelussa. Muusikkona et ole koskaan valmis. Yksi muusikon ammatin antoisimpia puolia onkin se, että on tärkeää seurata aikaansa ja kehittää itseään jatkuvasti. Tätä vaadin myös itseltäni. On antoisaa saada uusia “työkaluja” itsensä ilmaisemiseen.

Kunnossa pysyminen on muusikon ammatissa tärkeää. Muusikot usein matkustavat paljon ja työajat ovat vaihtelevia. Senpä takia eri urheilulajit kiinnostavat. Seuraavaksi voisinkin kokeilla Core Trainingia.